CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

17 Februari 2009

CITA - CITA & IMPIAN,,,,KELEBIHAN & KEKURANGAN

aku bosan la...so nk sdap ati aku coba2 gak wat story kt cni...biarla msalah m'bebani fkiran dlm kpala aku ni...nk pcah pn aku xksh...dh full xda space nk msok msalah br...eeemm...arini nk story skit psl cita2 n impian...tp selit skit kkurngan n klebihan...stiap org ada cita2 n impian msg2...eeemmm blh aku tau apa cita2 n impian korang...??? story la skit...tlong la rlease tnsion aku...blh kn..??? kn3...??? (^_^) cmnila br fren nmenye...hehe soryla kpala aku klo dh tintong mmg cmni...cm ckp sorg2...gler...!!! hehe...

aku ada cita2 n impian...tp aku xtau aku leh cpai ke x...??? sblm ni aku ada impian...nk krus...n now aku dh krus tp bkn sbb aku diet...tp sbb skit huhu...nk sgt krus amek ko krus btol aku dpt...huhu....cita2 aku sblm ni nk jd pgawai bank...2 mse knak2 la...tp xdptla...aku xpndai...korg msti mse kenet2 ada cita2 n impian kn...cterla...huhu

haaa psl tgn kidal ni...org kte gne tgn kidal byk klebihan...pndai lkis n mcm2 lgla...aku xnfikan sbb aku tgk org gne tgn kidal ni mcm2 klebihan dia ada...tp yg wat aku jd musykil 2...aku gne tgn kidal tp 1 mende pn aku xpnah nyumbang or ada klebihan...lukis xpndai n mcm2 lgla huhu....org kte tgn kidal ni lbh kpd org kreatif...tp aku xrse pn aku kreatif...bg idea...??? hmmm ye x ye je aku bg...huhu tp aku lain xmcm org laen org laen kbnyakan org tgn kidal n knan ni apa je wat gne tgn yg sme je...cthnye...klo tlis tgn knan ble wat pape pn tgn knan je...t'msuk kaki...mcm 2 jgk tgn kidal...tp aku laen...aku tlis tgn kri tp aku men tnis tgn knan...bola aku kaki knan n kri blh...emmm men dram aku lbh tgn knan...tp aku tgk drummer lbh fokus ktuk gne tgn kri...huhu...sng cter aku byk gne tgn knan...kri ni cm xbyk fngsi bg aku huhuhu...mybe 2 kot klebhan n klainan aku...w'pn xmnarik...tp ada la skit kn hehe...tp xtaula klo ada org cm aku...stakat ni aku tgk xrmai...uish apa aku borak ni...cm xda point je huhu....i'm sory...(^_^)

eeemm b'blik pd impian n cita2...korg nk tau x cita2 n impian aku...tp korng jgn gelak kn la klo aku cter k huhu...cita2 aku...aku nk jd bisnes men, kontrakter muda n chef...dlm 1 mse hehe...blh ke...??? mmg ssh...bg aku xda kje yg sng mlainkan skim jtawan2 2 huhu...tp 2 la aku mnat gler...xtau knapa...tp klo chef pn aku nk rstoran aku sndri la aku xske jd chef hotel...hehe plik kn...tp klo dh rstoran sndri 2 means pd yg sme bisnes men la kn haaa2...!!! spe soh korg ktawa...??? b'diri ats krusi cpat...!!! hehe

kontrakter aku nk jd sbb aku nk cbar kontrakter vteran ni...dyorg modal bsar2 b'juta2...company byk...aku xtkot...modal aku xbyk 2 posen je...gula2 4 bji leh dpt...hehe...aku ske men lwn sbut hrga ni...g pn aku ske kira2...cme xpndai cmne nk kira ikot rntai ke mter ke @ laen2 huhu...ssh gak...ai...2yg xsbar nk g krsus kntrakter...aku tau rmai org tua msok...tp aku pduli apa...mtk2 dpt msok...amin klo msok dptla blaja cra2 kira sbut hrga tnder ni...aku xske kontrakter men lobi...2 s'olah2 xda mruah...bodoh...!! bahlol...!! singai...!!! xda otak...!! klabu asap...!!! berok mak yeah...!!! sbb sykt aku pnah t'lpas projek 5 juta gra2 org yg dpt 2 men lobi...asusilaminatiraminalofool...!!! haaa p'ktaan br...

chef plak aku mnat sbb msak ni mjoriti pmpuan pgang so aku nk jd chef sbb nk cbar mkcik2, kakak2, yg pndai msak ni...aku mnat gakla...cm msak msakn brat, kmpung, kek, roti, kuih rye...huhu...cm best je...cm puas...ntahla...mak aku pn mcm plik je tgk aku mnat menda2 ni huhu..xpa mak kte shut cbaran mak...tgk nnti...hehe...

bisnes men...aku mnat...tp bkn bisnes skim khwin lri or pcah umah dpt hdiah wang tnai...tp bisnes cm tdla aku ckp...bkak restoran sndri, kdai roti n kek...aku nk bkak ltar go kart n mini bike...leh wat bisnes hehe cngkil bkat2 muda...kt tmpat aku ni kg...bngunan xsiap...apalg nk ada mende2 cmni...aku nk cbar spe2 kt tmpat aku ni yg blh wat aktviti riadah ni....mmg aku selut...

3 menda ni...33 ada cbaran...amat skar utk aku proleh...tp insyaAllah...rzeki ada kt mne2...aku stil gne prinsip aku..."aku snggup wat apa sje aslkn aku dpt apa yg aku nk..." mmg ssh tp klo kte xcbe n xda usaha...jgn kte ssh,,,mmg xda hrapan la kn...


eeemmm impian aku....impian aku aku nk pulih cm dlu...ni kkurngan pd aku skrg n now aku impikan agar kkurngan ni pulih...pulih cmne 2 ek...??? haaa

1. aku nk rhang aku yg ptah ni cntum blik...agar blh mkn cm biasa...kunyah 24 jam...

2. blh ckp dgn jelas...dlu aku pmalu...cm mlut pnuh isi emas...tp skrg aku brani b'suara n b'dpn dgn org...cme rhang aku ptahla cmne nk ckp dgn jelas...huhu...tlong deh...

3. aku nk suara rock metalica aku ni jd cm suara asl yg romantik... dlu suara aku romantik au au...xcye tnye kwn2 lme aku hehe...

4. aku nk oksigen aku 100%...mcm org bisa...sbb oksigen biasa aku dlm 80%-90%...nfas biasa aku mcm org tgh lri 800 mter huhu...tp aku lex2 je...dh biasa kot...

5. aku nk lidah aku cm dlu...lpas 5 taun kne rdiotrapi lidah aku ssh nk kuar...ari2 aku jelir...eeeiii skit sgt...tp nk xnk kne excersice gak...dlu mcm2 mende aku leh wat dgn lidah ni,suara donald duck pn aku leh wat...tp skrg nk nyanyi pn cm nk t'ckik...dh xleh...huhu...

6. emmm...aku impikn agr leher aku yg kras cm btu ni kmbali pulih...lher aku ni klo hntak dgn kyu pn xskit gaknye...

7. emmm nk slur drh n tsu2 yg dh xda...hdup blik...coz rdiotrapi tlah m'bnuh sbhgian aset aku...

8. nk bdn aku b'isi blik cm mse aku men rgbi dlu...naik 55kg-66kg pn jdla...

9. aku impikan tmpat opration kt rhang aku ni pulih cm asl...aku tau doc kte nk opration...tp aku xksh...w'pn rsiko hdup 50-50 tp aku nk wat gak...aku xnk msalah aku ni t'tngguh....

10. aku nk jd org biasa...mcm korg...chat...k

ni jela story aku utk arini...hope korg xborng huhu ok soryla klo cter aku ni cm jjik...tp nila aku...n aku xksh apa org nk kte tntng aku...aku xmlu pn nk cter kkurgn aku...ada 10 ni huhu...jgn lpe story impian n cita2 korg k...daaa...

2 komen la...(^_^):

~ceRRy beRRy~ berkata...

salam~
trma kasih yek follow blog ifa..
salam p'kenalan~
:)

Nash Taj (^_^) berkata...

w'slm...same2...(^_^) nice 2 meet u...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails